Rob Geus voelt zich genaaid door Rambam

Rob Geus wordt niet vrolijk van het VARA-programma Rambam. De hygiëne-expert meet volgens de makers van de show met twee maten, maar daar is volgens Rob niets van waar.

Ieder restaurant dient een hygiënische keuken te hebben, en dus introduceerde Rob Geus het keurmerk ‘De Keus van Rob Geus’. Er wordt nu beweerd dat de felbegeerde stickers van Rob te koop worden aangeboden. Rambam nam de proef op de som en kwam tot een schrikbarende conclusie.

Rambam 

Rambam bezocht een restaurant dat door Rob Geus was bezocht tijdens de opnames van De Smaakpolitie. De vreetschuur kreeg geen OK-sticker, maar sinds kort pronkt het De Keus van Rob Geus-keurmerk pontificaal op de voordeur. Erg vreemd…

Rob Geus

Volgens Rob is het allemaal logisch te verklaren. "Ik ben sinds 1 maart begonnen met mijn eigen bedrijf De Keus van Rob Geus. Daar was veel vraag naar vanuit de horeca. Bedrijven kunnen zich aanmelden en dit restaurant had dat ook gedaan. Ik was twee jaar geleden met De Smaakpolitie naar deze zaak geweest. Ik heb toen geen sticker uitgedeeld, want er waren hier en daar nog wat verbeter punten. Er zaten bijvoorbeeld putten in de vloer en dat is natuurlijk niet veilig." 

De Keus van Rob Geus

"Nu ben ik voor De Keus van Rob Geus naar dit restaurant geweest. In een paar bezoeken geef ik de ondernemer advies om de boel naar een hoger niveau te tillen op het gebied van voedselveiligheid. Er zaten nog steeds putten in de vloer, maar met alle respect... Je biefstuk komt daardoor niet in gevaar", vertelt hij in Evers Staat Op. 

Balen

Rob wordt allesbehalve vrolijk de uitzending van Rambam. "Ik voel me ongelooflijk genaaid. Mijn keurmerk is niet te koop. Natuurlijk betalen restaurants een prijs. Ik kom langs om de boel te keuren. Als ik vaker langs moet komen, kost me dat een paar halve dagen. Ik moet een cameraploeg inhuren, administratiekosten rekenen... Er zit een heel bedrijf achter. Ik push mensen niet. Zij bellen mij zelf op."

Man, man, man 

Niet alleen rambam werkt op de zenuwen van Rob Geus. "Het restaurant waar het om gaat heeft overigens nog steeds geen euro overgemaakt. Het filmpje staat al online, mijn foto hangt overal in die zaak, maar er is nog geen euro overgemaakt." Man, man, man. Wat een ellende. 

Reageren