Rob Kamphues: "Werkdruk bij KRO was veel te hoog"

8 juli 2015 11:44 | sterren | Door Televizier

© SBS - Elvin

Het vertrek van Rob Kamphues bij de KRO kwam deels door de hoge werkdruk voor de presentator. "Totale roofbouw was het."

Rob Kamphues doet in het AD een boekje open over de redenen voor zijn vertrek bij de KRO. "Hoofdzaak was de veel te hoge werkdruk die op mij werd gelegd," aldus de presentator. "Mede door de bezuinigingen maakte ik voor Rapport Voor Mijn Ouders op een gegeven moment zeven reportages op één dag. En dan heb je het over kinderen die gepest worden en gevoelens van zelfmoord ervaren. Totale roofbouw was het."

De Reünie

Verder had Rob, die 'niet met modder wil gooien' naar zijn oud-werkgever, zin om wel eens iets anders te doen dan emotie-programma's als De Reünie. De KRO zag dat niet zitten. "Ik wilde niet eeuwig op die emotionele locomotief blijven zitten en eens iets met humor en avontuur doen. Dat vond de KRO-directie geen goed plan."

Bezuinigingen

Die houding van de KRO had volgens Rob ook te maken met de bezuinigingen: "Kijk, tijdens de bezuinigingen was de KRO helemaal blij dat ze De Reünie hadden. 'Dan weten we 20 zondagavonden per jaar zeker: die bijna 3 miljoen kijkers zijn lekker van ons.' Als je op zo'n moment als presentator blijft vragen of je niet eens wat anders mag doen, denken ze: 'Nu even niet Rob!' Maar met dat 'nu even niet' ben je op een gegeven moment wel een beetje klaar."

Mijn Laatste Keer

Tegenwoordig is Rob Kamphues niet in vaste dienst, maar werkt hij voor meerdere zenders. Zo maakte hij een programma voor 24Kitchen, presenteert hij de Formule 1 op Sport1 en was hij bij SBS 6 te zien met de datingshow Een Man Voor Mijn Moeder. Vanaf zondag 19 juli is de presentator terug op die zender met Mijn Laatste Keer, waarin hij in het leven stapt van ernstig zieke mensen.

Lees ook:
Rob Kamphues krijgt tweede programma op SBS 6.

Meer over