Rob Kamphues wil De Reünie voor geen goud terug

19 augustus 2015 13:53 | sterren | Door Televizier

© SBS - Elvin

Rob Kamphues is naar eigen zeggen blij dat hij kijkcijferhit De Reünie niet meer presenteert en moet er niet aan denken de show terug te krijgen.

Rob deed deze opmerkelijke uitspraak in een interview met Radio Veronica.

Nieuwe uitdaging

Toen hem gevraagd werd of hij het immens populaire programma niet miste, reageerde Kamphues stellig: "Oh, nee, alsjeblieft! Oh man, ik ben zo blij dat ik niet meer hoef. Ik moet er niet aan denken dat ik nog 24 keer per jaar van dat soort zware programma’s moet maken. Op een gegeven moment, na een aantal jaar, wil niemand meer zo’n programma meer veranderen. Dan moet het altijd zo blijven. Als het zo’n groot succes is, is er geen plek meer om te vernieuwen of om er iets naast te doen. Ik deed 24 afleveringen per jaar en dan denk je: ik kan alleen nog maar dat."

Freelance

Inmiddels timmert Rob als freelance programmamaker aan de weg en werkt hij voor verschillende omroepen, wat hem uitstekend bevalt. "Ik vind het juist zo fijn dat ik nu bij Sport1 de Grand Prix’ mag presenteren, bij 24Kitchen boeren mag leren vreemde maaltijden te eten, bij SBS mooie programma’s mag maken met mensen die erg ziek zijn en dan voor RTL een autoprogramma. Dat maakt het leven nog een beetje dragelijk, een beetje grappig.”

"Patrick Lodiers prima opvolger"

Patrick Lodiers is het nieuwe gezicht van De Reünie geworden en dat vindt Rob eigenlijk best een prima keus: "Patrick ken ik natuurlijk al jaren. We hebben samen bij BNN gezeten. Ik snap wel dat we een beetje met elkaar vergeleken worden, want we komen uit hetzelfde nest. Patrick kan dat hartstikke goed natuurlijk, net zoals Eddy Zoëy dat soort programma’s heel goed kan

Meer over