Op 1 hoop beland

Rob Kemps heeft 'miniverdrietje' om Chansons!

8 december 2022 09:38 | sterren | Door Marjolein Vos

© MediaLane/BNNVARA
Rob Kemps was woensdag te gast bij De Oranjewinter waar hij openlijk sprak over zijn programma Chansons!. Zo vertelt Kemps dat hij het jammer vindt dat een aanvaring in Parijs 'nu op de hele van DWDD' wordt gegooid. 

Tot nu toe had de presentator en entertainer nog niet gereageerd op alle berichten rond Matthijs van Nieuwkerk

'Miniverdrietje'

"Het is mijn miniverdrietje", aldus Kemps. "Het is voor al die mensen met een burn-out natuurlijk veel erger. Maar ik vind het jammer dat alles nu op één hoop komt. We maakten zo'n mooi programma", vertelt hij.

Woordenwisseling

De presentator beaamt dat er 'een keer woorden' zijn geweest. "Als je met zes gasten in een hostel zit, drie weken lang, dan vallen er een keer woorden. En dan praat je die uit." Volgens Kemps is er niemand op de knieën gedwongen door Matthijs van Nieuwkerk om excuses te maken. Dit gebeurde wel een keer op de set van DWDD, nadat een geluidsman een foutje had gemaakt, blijkt uit eerdere berichten.

Gecanceld

Inmiddels hebben Van Nieuwkerk en BNNVARA de contacten verbroken en zijn de Top 2000 programma's met de presentator niet meer te zien. NPO heeft een onderzoek ingesteld naar de angstcultuur bij radio- en tv-programma's in Hilversum. Meldpunt MORES heeft al vele tientallen klachten ontvangen sinds de onthullingen in de Volkskrant.

Meer over