Nieuwe reeks op komst

Rob van Hulst blij met terugkeer Medisch Centrum West: 'Ik zou hooguit in zijn voor een gastrolletje'

27 november 2023 14:30 | sterren | Door Tessa Kok

© Editorial / ANP Kippa
Rob van Hulst, die jarenlang de rol van dokter Eric Koning vertolkte in Medisch Centrum West, is verrast en verheugd over de terugkeer van de populaire ziekenhuisserie. Volgens hem hoeven liefhebbers echter niet te rekenen op de terugkeer van de oude cast.

Dat laat hij weten in een interview met het AD.

Terugkeer Medisch Centrum West

Eerder vandaag werd bekend dat de hitserie Medisch Centrum West terugkeert op de buis. Eén van de hoofdrolspelers van de serie, Rob van Hulst, reageerde verbaasd maar blij op het nieuws. ''Ik wist er niets van. Maar de terugkeer van de serie is zeker een goed idee'', zegt hij erover. 

Nieuwe cast

Rob (66) zegt in het interview met het AD dat hij niet verwacht dat de oude cast te zien zal zijn in de nieuwe reeks. ''Ik denk ook niet dat de oude cast hier deel van zal uitmaken, want wij zijn hartstikke oud. We gaan allemaal richting incontinentie.'' Van Hulst zegt dat het tijd is voor een nieuwe cast. ''Nu moet je de jonge gasten nemen om die rollen te spelen. Ik zou het heel leuk vinden om ernaar te kijken.''

Op de vraag of ze hem dus niet hoeven te bellen, antwoordt hij het volgende: ''Ik vind het altijd leuk als ze bellen, maar nee, ik ben te oud. De helft van de cast is bejaard, een aantal is al overleden. Je moet op zoek gaan naar die jonge mensen. Ik heb een prachtige tijd gehad. Ik zou hooguit in zijn voor een gastrolletje.”

Welke rol dat dan zou moeten zijn, laat hij in het midden. ''In ieder geval een foute rol natuurlijk, haha.”

Het succes

Medisch Centrum West was een enorm kijkcijfersucces. Wekelijks werd de serie door meer dan 3 miljoen mensen bekeken. Volgens Rob heeft de serie het succes te danken aan het script. ''Je kunt de sterren van de hemel spelen, maar maar als het script niet deugt, dan kun je het wel schudden. En de kijkers zeggen dan niet: het was een slecht script, maar je speelde niet zo goed'', zegt van Hulst tegen het AD.

''Wij hadden enorm geluk met Hans Galesloot, de tekstschrijver aan wie wij alles te danken hebben. Hij had een heel mooie opbouw met veel spanning in. Hij had zich heel erg verdiept in het ziekenhuiswezen.''

Meer over