De Bourgondiërs

Rob Verlinden geniet van tv-comeback

16 april 2022 11:04 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Rob Verlinden kondigde in 2018 zijn pensioen aan om gezondheidsredenen, maar 's lands bekendste tv-tuinman is inmiddels toch weer op de buis.

Met pijn in het hart kondigde Rob Verlinden vier jaar geleden aan dat hij stopte met zijn Robs grote tuinverbouwing bij SBS 6. 

Parkinson

In overleg met SBS en de producent van zijn programma droeg Rob daarom het stokje over. Hij ging genieten van zijn pensioen, deed mee aan First dates en schreef een onthullend boek over zijn wilde leven vol drank en stiekeme seks. Daarnaast onthulde hij te kampen met longfibrose en aan één oog blind te zijn.

Hersenoperatie

Ruim twee jaar geleden onderging Verlinden een zogeheten DBS-operatie, een ingreep voor Parkinson patiënten waarbij elektroden in de hersenen worden geplaatst die het kenmerkende trillen verminderen. Robs kwaliteit van leven nam zo enorm toe dat hij zich na twee jaar in de luwte toch weer liet verleiden tot een nieuw tv-avontuur.

Levensgenieter

De laatste weken is Verlinden te zien waar zijn avontuur bij de commerciële televisie begon: de zaterdagmiddag van RTL 4. Begin jaren negentig was hij te zien bij Eigen huis en tuin, nu is hij presentator van het minstens zo gesponsorde De Bourgondiërs waarin hij met onder meer tv-kok Jeremy Vermolen, een oude bekende van zijn Grote tuinverbouwing, het leven viert. Rob heeft zeven afleveringen gedraaid en die smaken naar meer.

De Bourgondiërs is te zien op zaterdag rond de klok van 16:30 uur op RTL 4.

Meer over