Rob Verlinden in tranen na speciale aflevering Tuinverbouwing

27 december 2015 11:55 | sterren | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

SBS-tuinman Rob Verlinden hield het niet droog tijdens de speciale aflevering van Robs Grote Tuinverbouwing die geheel aan hem gewijd was. 

Normaal gesproken is de altijd vrolijke Rob niet van zijn stuk te krijgen, maar toen hij door zijn collega's werd verrast met een make-over van zijn eigen tuin in Spanje was hij toch even stil.

Verrassing

Rob staat bekend als een perfectionist die betrokken is bij alle aspecten van Robs Grote Tuinverbouwing. Zijn collega's omschrijven hem ook weleens liefkozend als "pitbull", omdat hij nooit meer loslaat zodra 'ie zich in iets vastbijt. Dat maakte het extra uitdagend om Verlinden te verrassen, maar het lukte wonderwel. Al wat Rob wist was dat de ploeg ook naar Spanje zou komen om wat opnames te maken in en rond Barcelona waar hij al sinds jaar en dag boven op een rots woont.

Nieuwe tuin

Die opnames werden ook gemaakt, maar toen kwam de aap uit de mouw: de hele aflevering stond in het teken van Rob ter ere van zijn 65e verjaardag. Zijn cadeautjes waren twee vrachtwagens vol planten en tuinmeubels die uit Nederland waren gekomen. Rob was stomverbaasd toen hij ontdekte hoe de vork echt in de steel zat. Perfectionist als 'ie is, kon Rob het niet laten nadat hij zijn lievelingsplanten had uitgekozen ze ook eigenhandig te poten. Ook werd hij verrast met gloednieuwe tuinmeubelsets, waaronder een kobaltblauwe loungebank die hij waanzinnig vond.

Rob in tranen

Maar de echte emotie kwam pas los toen Rob een videoboodschap kreeg van zijn collega-presentator en rechterhand Ivo Putman. Hij bedankte "de ouwe" voor al zijn wijze lessen en hoopt nog jaren met de 65-jarige tuinexpert te mogen werken: "al moet ik je met rolstoel en al door de tuinen duwen, ik doe het graag."

Lees ook: Rob Verlinden kampt met spierstoornis.

Meer over