Robert Downey Jr. heeft geen strafblad meer

25 december 2015 15:41 | sterren | Door Televizier

Wat geef je iemand die alles al heeft? In het geval van topacteur Robert Downey Jr. is het antwoord dit jaar gratie. Zijn strafblad is opgeschort.

Downey Jr. (49) is een van de 91 gelukkige inwoners van de Amerikaanse staat Californië die gratie kregen van gouverneur Jerry Brown.

Populair

Tegenwoordig is Robert een van de populairste en best betaalde acteurs in Hollywood. Hij is mede verantwoordelijk voor het succes van de Marvel filmreeks. Zijn personage Tony Stark is een van de motoren achter het succes van kaskrakers als The Avengers en natuurlijk de Iron Man filmtrilogie. Maar dat succes was lange tijd niet vanzelfsprekend.

Drank en drugs

De jaren negentig waren een duistere periode voor de acteur. Maar Downey Jr. is diep gevallen. In de jaren 90 bleek de acteur zo verslaafd aan drank en drugs dat hij vaker in de cel zat dan op een set. Zo werd hij in 1996 aangehouden toen hij rondscheurde op Sunset Boulevard met in de auto heroïne, cocaïne en een ongeladen Magnum pistool. Na tal van andere incidenten werd hij tot drie jaar onvoorwaardelijke celstraf veroordeeld.

Strafblad

Na meer dan een jaar in een afkickkliniek gaat Robert sinds begin deze eeuw weer nuchter door het leven. Zijn criminele verleden heeft zijn loopbaan niet bepaald geschaad en met een geschat vermogen van 220 miljoen dollar heeft hij ook weinig te klagen. Maar vanwege zijn strafblad heef Maar door zijn verleden heeft hij wel een strafblad en daar wilde hij vanaf. Daarom schreef hij een verzoek aan gouverneur Brown die op kerstavond besloot de naam van de acteur officieel te zuiveren, mede vanwege zijn vele liefdadigheidswerk. 

Op zijn Twitter pagina reageerde hij op gepaste wijze: 

Meer over