Robert Schoemacher hekelt Ewout Genemans

25 september 2014 12:41 | sterren | Door Televizier

Robert Schoemacher is woest op Ewout Genemans. De plastisch chirurg is absoluut niet te spreken over een aflevering van het RTL 5-programma 5Extreem. 

Ewout Genemans maakte in 5Extreem een aflevering over een Nederlandse vrouw die naar Thailand ging om zich om te laten bouwen. Robert Schoemacher, die meedoet aan het Avrotros-programma Atlas, haalde vervolgens flink uit naar de presentator. 

Robert Schoemacher

"Genemans schepte er duidelijk genoegen in deze onzekere vrouw, verkoopster bij IKEA, zo diep mogelijk te vernederen. Zo liet hij haar – ongetwijfeld in ruil voor het betalen van de door haar zo vurig verlangde operatie – volkomen onnodig haar pruik afnemen", aldus Robert Schoemacher. 

Ewout Genemans

Robert Schoemacher is eveneens niet te spreken over de manier zoals Ewout Genemans haar portretteerde. "Iedereen met een greintje empathie zou deze vrouw gevraagd hebben waarom ze het in vredesnaam zo ver had laten komen met haar lippen. Zo niet Genemans. Hij probeerde zelfs nog de lachers op zijn hand te krijgen door te zeggen die lippen zijn zeker wel van je zelf, hè !.’", schrijft hij.

5Extreem  

Ewout Genemans is minimaal één kijker kwijtgeraakt, Robert Schoemacher laat namelijk geen spaan heel van 5Extreem. "Het extreme van dit soort programma’s zit ‘m, wat mij betreft, vooral in de ongevoeligheid, het gebrek aan compassie, met de zwakkeren in onze samenleving."

Ewout Genemans kwam eerder al in opspraak, zijn programma Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan blijkt gedeeltelijk in scène te zijn gezet.

Meer over