Robert ten Brink enthousiast over nieuw seizoen Love is in the Air

In Love is In the Air vliegt Robert ten Brink de hele wereld over om familieleden te herenigen die elkaar jaren niet hebben gezien. En dat is hard werken.

Vanavond start het tweede seizoen van Love is in the Air met Robert ten Brink. Televizier sprak met de presentator over zijn bijzondere reisen.

Waarom wilde je een tweede seizoen maken?

"Ik mócht een tweede seizoen maken, ik heb niks te willen. Het was een enorm succes op woensdagavond. Het is de perfecte spin-off van All You Need is Love, het past enorm goed bij mij en ik zie nog eens wat van de wereld.”

Mag je zelf kiezen waar je naartoe gaat?

"Nee, het gaat om de verhalen. Het is geen reisprogramma. Het zou best leuk zijn om eens in een raar land terecht te komen, maar daar zijn geen bruikbare verhalen.

Dit seizoen zijn we veel naar Zuid-Amerika geweest. In Mexico zochten we een jongen op, die met een Mexicaanse vrouw was getrouwd. Zijn ouders hadden hun zoon al jaren niet meer gezien. En toen woonde hij ook nog eens in een sloppenwijk. De gids zei: ‘Als jullie verder naar het noorden hadden gewild, was ik niet meegegaan’. Een kwartier ervoor was er nog iemand in de buurt gestenigd.

Maar ook daar deed zich het wonder voor, dat waar ik ook aanbel, of de mensen nu 5 of 20 jaar weg zijn uit Nederland, ze meteen weten wie ik ben. ‘Robert, wat doe jij hier?’”

Is dat leuk?

"Dat is bizar! In Australië, Nieuw-Zeeland, overal. Ik was in Canada en daar zocht ik een vrouw op, die al 22 jaar weg is uit Nederland. Ze had geen idee wat zich in Nederland afspeelde. Na een tijdje zei ze: ‘Ik weet het, jij presenteert Lingo!’ Haha.”

Hoe was het verder in Canada?

"Heel bijzonder. Weet je nog dat in maart twee oudere mensen zijn vermoord op hun bootje in Aduard? Dat bootje wilden ze verkopen, omdat de vrouw naar haar broer in Canada wilde, naar oom Appie.

Hun kinderen en aanhang hebben ons geschreven en bij wijze van eerbetoon hebben we samen die reis naar oom Appie gemaakt. Dat was pittig, maar het bewijst wel dat we goed werk leveren.

Mensen melden zich massaal aan en weten dat ze bij ons in goede handen zijn. Ze houden er een mooi document aan over.”

Je reist veel. Blijft dat leuk?

"Jawel, maar ik ben eergisteren teruggekomen van een reis van 22 uur vanuit Colombia. Dan ben je blij dat je thuis bent. Ik ga ook geen moeite doen om te vertellen dat het best zwaar is, want dat gelooft toch niemand.

Zelf ga ik altijd op vakantie naar Italië, een uurtje vliegen. Thuis zijn we niet van die ontdekkingsreizigers.”

Meer over:

Reageren