Robert ten Brink over All You Need Is Love

24 december 2012 12:00 | sterren | Door Televizier

Robert ten Brink presenteert de 21ste kerstspecial van zijn ‘All You Need Is Love’. Dr. Love over sneeuwvlokken in de huiskamer en het ultieme kerstgevoel.

Is het voor jou een kwestie van een knop omdraaien om in de sfeer van het programma te komen?
„Dat gaat geleidelijk. Begin november starten we al met de voorbereidingen. Eerst denk je dan nog: oh nee hè, is het alweer bijna Kerst? Maar langzamerhand gebeurt het toch weer: de speciale post stroomt binnen en je komt steeds meer in de sfeer van dat jaarlijkse kerstsprookje.”  

Gaat het er anders uitzien dan de vorige keren? 
„In grote lijnen blijft alles bij het oude. We gaan weer met de Love Bus op stap om gasten van Schiphol te halen. In de studio verrassen we mensen door ze te herenigen met familieleden, vrienden en geliefden. Als presentator probeer ik het wel altijd net weer iets anders te doen. Je merkt ook dat de verhalen elk jaar breder en degelijker worden. Het accent verschuift naar de families, het gaat niet alleen meer over verliefde stelletjes die elkaar in de armen vallen.”  

Hoe groot is het verschil met de allereerste kerstspecial?
„We zijn in 1992 begonnen met een kersttafel voor alleenstaanden, à la het Leger des Heils. Dan is dit totaal wat anders. Maar sinds de tweede special doen we het al op deze manier. In die bijna twintig jaar is het programma met z’n tijd meegegaan. Het tempo lag toen veel lager en nu zijn de mensen zich veel meer bewust van de camera. Ik word zelf natuurlijk ook een dagje ouder. Dat zie je terug in de uitzending. Ik kan steeds gemakkelijker de meest ingewikkelde verhalen tot me nemen. Inlevingsvermogen, levenservaring: dat heeft zo’n programma nodig.” 

Bedoel je te zeggen dat een jonger iemand de rol van Dr. Love niet zou kunnen overnemen? 
„Niemand kan dat. Het is mijn programma. Het zou toch ook raar zijn geweest als een andere acteur Swiebertje was gaan spelen? Ik ben er nog lang niet klaar mee. Op 12 januari begint het nieuwe seizoen van All You Need Is Love, Love Is In the Air komt terug. Daar kijk ik enorm naar uit. Dr. Love is een stempel dat ik met liefde draag. Het is geen last, alleen maar een luxe.” 

Hoop je op een witte Kerst? 
„Dat zou natuurlijk mooi zijn. Vorig jaar hadden we bij het rondbrengen van de buitenlandse gasten met de bus zo veel last van sneeuwstormen dat we er dertig uur mee bezig zijn geweest. Dat wil je natuurlijk ook niet elk jaar. Het gevoel van een witte Kerst willen we sowieso overbrengen. Dat de kijker toch dat ultieme kerstgevoel krijgt, ook al ligt er geen dik pak sneeuw. Als het buiten motregent en de sneeuwvlokken tijdens de uitzending door je kamer dwarrelen, hebben we het goed gedaan.” 

Meer over