Robert ten Brink voelt niets voor vluchtelingen in All You Need Is Love

18 december 2015 16:47 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Robert ten Brink vindt dat er voor All You Need Is Love geen rol is in de vluchtelingencrisis. Daar zijn wat Dr. Love betreft andere programma's voor.

Robert (60) doet zijn uitspraken over vluchtelingen in een vraaggesprek met het AD Magazine dat zaterdag verschijnt.

Geen vluchtelingen

Niemand mag met kerst alleen zijn is een gevleugelde uitspraak van Robert ten Brink (60), maar als het op All You Need Is Love aankomt plaatst hij toch enkele. Oorlogsslachtoffers met hun familie herenigen is er niet bij: "Wij maken een amusementsprogramma, we zijn geen hulpdienst. Daar ben ik heel eerlijk in, we zoeken een mooi verhaal. En dan gaan we niet de vluchtelingen helpen, dat zou onzin zijn."

Begrip

Volgens Robert is begrip het succes van All You Need Is Love, daarom passen vluchtelingen niet in het format: "Wat ik het liefste zie, zijn mensen die ik meteen begrijp. Die Nederlands spreken, familie of geliefden hebben in een ander land. Ik vind het leuker om de verbaasde blik van zo'n moeder te zien als we bij haar binnenvallen, dan om mensen uit wildvreemde landen en die we niet verstaan in het programma te stoppen. Dat is niet All You Need Is Love.''

Bewogen jaar

Het is al met al een bewogen jaar geweest voor Robert. Hij verloor in oktober zijn moeder die op 90-jarige leeftijd overleed, maar moest enkele uren nadat hij aan haar sterfbed zat al naar Australië voor opnames van Love Is In The Air. Hij kon daardoor niet fysiek aanwezig zijn bij haar uitvaart, wel kon hij de dienst via internet bijwonen. Zijn vrouw Roos las een rede voor die hij geschreven had. Begin december werd bekend dat Robert de presentatie van Holland's Got Talent kwijt raakt aan collega Johnny de Mol. Toch eindigt het jaar positief voor Ten Brink: hij tekende deze week een nieuw, tweejarig contract bij RTL 4.

Meer over