Robin Williams overleden

Robin Williams is op 63-jarige leeftijd overleden. De acteur heeft zichzelf waarschijnlijk door verstikking om het leven gebracht. 

De woordvoerder van Robin Williams meldt dat de acteur de laatste tijd last had van een zware depressie. "Dit is een tragisch verlies. De familie vraagt respectvol om privacy zodat ze kunnen rouwen in deze zware tijden", vertelt de zegsman tegen CNN. Robin laat zijn vrouw en drie kinderen uit eerdere relaties na. 

Susan Schneider

Susan Schneider, de vrouw van Robin Williams, meldt in een verklaring dat haar beste vriend er niet meer is. "Deze ochtend heb ik mijn man en beste vriend verloren, terwijl de wereld een van zijn meest geliefde artiesten en mensen kwijt is. Mijn hart is gebroken," aldus Schneider. "We hopen dat men zich niet focust op Robins dood, maar op de vele momenten van blijdschap en gelach die hij aan miljoenen mensen gaf." 

Verslaving

Robin Williams kampte al tientallen jaren met een alcohol- en drugsverslaving. In de jaren tachtig stopte de acteur met het gebruiken van cocaïne en alcohol. Het leek de goede kant op te gaan met de komiek, maar na twintig jaar raakte Williams opnieuw verslaafd aan drank en drugs. In 2006 werd hij opgenomen in een afkickkliniek. Sindsdien is de acteur nooit meer de oude geworden.

Robin Williams

Robin Williams was onder meer bekend van films als Good Will Hunting, Flubber, One Hour Photo, Jumanji en Mrs. Doubtfire. De laatste film wordt vanavond op RTL 8 uitgezonden

The Crazy Ones

Zijn meest recente werk, de televisieserie The Crazy Ones, werd in mei na slechts een seizoen in de Verenigde Staten van de buis gehaald. The Crazy Ones wordt momenteel in Nederland uitgezonden door Comedy Central. 

Night at the Museum

In december komt zijn eerstvolgende film uit: Night at the Museum: Secret of the Tomb. In de film speelt hij het standbeeld Teddy Roosevelt speelt dat 's nachts tot leven komt.

De plotselinge dood van Robin Williams komt voor veel beroemdheden, onder wie de Amerikaanse president Barack Obama, als een grote schok.

Reageren