Roelof Hemmen terug op televisie met tv-experiment The Verdict

9 augustus 2017 11:12 | sterren | Door Televizier

Roelof Hemmen keert in september eenmalig terug op televisie om The verdict te presenteren voor National Geographic Channel.

De zender omschrijft The verdict als een uniek tv-experiment voor Nederland en Vlaanderen, gebaseerd op het soortgelijke Duitse experiment Terror, Ihr Urteil dat vorig jaar werd uitgezonden.

Duivels dilemma

Kijkers mogen live meebeslissen in een strafzaak tegen majoor Lars Koch, een straaljagerpiloot die de orders van zijn bevelhebber negeerde en een gekaapt passagiersvliegtuig uit de lucht schoot. Het toestel, met 164 inzittenden, was op weg om zich in een stadion met 70.000 mensen te boren. Deed Koch er verstandig aan en verdient hij vrijspraak, of moet hij boeten voor zijn keuze?

Comeback

Speciaal voor The verdict komt Roelof Hemmen weer even op televisie. Hij nam eind mei vorig jaar afscheid van het RTL Nieuws maar hijst zich weer in 't pak om het studiogedeelte van de liveshow te presenteren. Hij praat over het dilemma en ontvangt gasten als Dick Berlijn, Bas Haring en Mark de Wit (ooggetuige van de aanslag op vliegveld Zaventem). 

The verdict is op maandag 11 september om 20.30 uur te zien op National Geographic. Stemmen kan via de NGC-Facebookpagina.

Meer over