Ron wacht op de nacht...

Ron Brandsteder gedwongen te stoppen met radioshow

11 november 2023 08:58 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Ron Brandsteder raakt geheel tegen z'n zin zijn avondprogramma op NPO Radio 5 kwijt. Eind december is de laatste aflevering van Ron wacht op de nacht.

Omroep MAX heeft bekendgemaakt dat na 4 jaar een einde komt aan Ron wacht op de nachthet NPO Radio 5 programma waarin Brandsteder tussen 22.00 en 00.00 uur te horen is. 

Nieuwe plannen 

Omroepbaas Jan Slagter geeft zelf de verklaring voor het schrappen van de show: er liggen nieuwe plannen die vanaf volgend jaar ingaan en daar past de 73-jarige Brandsteder niet meer in. Wel benadrukt Slagter dat Ron door zowel collega's als luisteraars 'zeer gewaardeerd' wordt.

'Enorm jammer'

Wat Slagter betreft verdwijnt Brandsteder dan ook niet helemaal bij de omroep waar hij sinds 2014 radio voor maakt. Toch vindt de presentator het 'enorm jammer', zo laat hij in een reactie weten. "Ik heb er al die jaren met heel veel plezier aan gewerkt, doe zelf de samenstelling en geniet van de reacties van luisteraars. Ik hoop zeker nog aan MAX verbonden te blijven, we zijn in gesprek over iets nieuws."

Meer over