Ron Brandsteder levert kritiek op moderne televisielandschap

Ron Brandsteder heeft niets met de moderne manier van tv maken en hoeft dan ook niet zo nodig meer op de buis. Wel heeft hij medelijden met zoon Rick.

Ron Brandsteder (63) laat aan het AD weten dat hij niet te spreken is over de manier waarop er tegenwoordig tv wordt gemaakt. "Vroeger werd ik als presentator echt betrokken bij programma's. Nu krijg je kant-en-klare autocueteksten voor je neus", vertelt hij.

Rick Brandsteder

Dit vindt Ron eigenlijk nog het ergst voor zijn zoon Rick Brandsteder, die een contract heeft bij SBS: "Ik vind het sneu voor hem dat hij in deze tijd werkt. Je wordt nog net niet een dag van tevoren gebeld voor een klus en ergens neergezet om vervolgens gemailde teksten voor te dragen"

Brandsteder is ambachtsman

Ron Brandsteder voelt zich dan ook helemaal niet thuis in dit moderne televisielandschap: "Ik voel me een oude kleermaker; ik oefende vroeger nog echt een ambacht uit."

Het deert de presentator dan ook niet dat hij geen nieuwe programma's aangeboden heeft gekregen: "Mocht dat ooit nog gebeuren, zal ik het zeker overwegen. Maar in alle eerlijkheid: ik sta niet meer te trappelen. Met de manier waarop je nu tv maakt, vind ik afscheid nemen een stuk minder zwaar."

Van Je Vrienden Moet je 't Hebben

Rick en Ron presenteerde vorig jaar nog samen de hypnoseshow Van Je Vrienden Moet Je 't Hebben. Het programma flopte helaas.

Reageren