Ron Link over The Voice of Holland

16 November 2012 13:12 | sterren | Door Televizier

Hoe zenuwachtig is de ervaren zanger en musicalster Ron Link voor de liveshows van The Voice of Holland? Lees snel het interview.

Ron Link is een van de bekende deelnemers aan dit seizoen van The Voice of Holland. De zanger strandde eerder tijdens de liveshows van de tweede editie van Idols en speelde in 2006 de titelrol in de musical Tarzan

Waarom doe je als gevestigd artiest mee aan The Voice of Holland?

„Ik heb eerder gezegd dat ik nooit meer aan een talentenprogramma zou meedoen, maar toen ze me vroegen, ben ik toch overstag gegaan. The Voice is geen afzeik-tv en het is belangrijk om als artiest in Nederland je hoofd op televisie te laten zien. Zeker als je, zoals ik, een tijdje uit de publiciteit bent geweest. De muziek-industrie ligt door het illegaal downloaden en de digitale verkoop een beetje op z’n gat; je moet het van de liveoptredens hebben. Bovendien leek het me een uitdaging. Ik hoopte dat ik me door The Voice verder zou ontwikkelen als zanger en zo op een hoger niveau zou kunnen komen.”

Waarom heb je Trijntje Oosterhuis als coach gekozen? 

„Ik vind Trijntje ontzettend muzikaal en zij doet nu dingen die ik erg gaaf vind: ze maakt een theatertour met een eigen band en staat dan dicht bij de mensen. Zij wist bij mij een gevoelige snaar te raken door te betogen dat je jezelf moet blijven en lak moet hebben aan de hele wereld, zelfs aan de mensen om je heen. Dat is de instelling die ik nu nodig heb. Ik wil meer van mezelf laten zien, wil me niet meer verschuilen achter een rol zoals ik in Tarzan heb gedaan.” 

Wat kun je van Trijntje leren?

„Muzikaal en vocaal kan ik nog heel veel leren van Trijntje. Zij kent het klappen van de zweep. Ik wil ontdekken hoe ik het beste uit mezelf kan halen, welke keuzes ik nu moet maken en waar ik naartoe wil met mijn muziek. Tijdens zo’n liveshow zou ik wat meer lef kunnen tonen. Van nature ben ik gesloten, maar op het podium moet je lekker open zijn. Met mijn band heb ik daar geen last van, maar als ik in The voice of Holland moet optreden ben ik een beetje verlegen, een beetje nerveus. Dan krijg ik last van faalangst. Daarvan kan Trijntje, met haar enorme ervaring, me wel afhelpen.”  

Hoe hoog schat je je kans in dat je The Voice gaat winnen?        

„Daar houd ik me niet zo mee bezig. De lat ligt hoog; ik heb heel veel concurrentie. Ik doe mijn eigen ding en dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. Het kan alle kanten op gaan. Maar wie er ook wint, voor mij is het al helemaal gelukt: ik ben de blind auditions en de battles doorgekomen. Over de liveshows kun je niets zinnigs zeggen. Dan is het appels met peren vergelijken en gaat het erom wat Nederland leuk vindt. Ik neem in elk geval een heleboel fans mee. Mijn doel was om mezelf uit te dagen, om mijn publiek te verbreden. Ik wilde Nederland laten zien en horen wat ik kan, met andere liedjes dan de mensen van me gewend zijn. Wat dat betreft kan ik al niet meer verliezen.”  

Meer over