Roseanne Barr bezorgt moeder bijna overdosis

18 juni 2016 14:09 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Conan

Komiek Roseanne Barr kondigde in februari aan een eigen verkooppunt voor medicinale cannabis te beginnen. Maar voor de opening is er al het eerste bedrijfsongeval: haar 83-jarige moeder.

Roseanne besloot haar eigen "pot store" te lanceren om de legalisatie van de drug te bevorderen. Zelf gebruikt ze al jaren medicinale wiet voor zowel haar oogziektes als angststoornissen

Edibles

Bij Conan vertelde de 63-jarige komiek dat ze wiet niet alleen in rookbare vorm aanbiedt, maar ook verwerkt in etenswaren. Deze zogenaamde 'edibles' worden gemaakt van wietboter, waarmee gekookt en gebakken kan worden. Volgens Roseanne, een culinaire fijnproever, staat wietboter onder meer garant voor overheerlijke spaghetti.

Iets lekkers

Maar toen ze onlangs haar 83-jarige moeder Helen te logeren kreeg, ging het mis. Laat op de avond had mama Barr nog zin in wat lekkers en ontdekte in de koelkast een kwarktaart. Na een paar happen vond ze de smaak wat tegenvallen, waarop ze besloot er een fikse chocoladereep overheen te smelten. Beide etenswaren bleken uiteraard bomvol wietboter te zitten.

Ziekenhuis

Het gevolg laat zich raden: Helen, een levenslange geheelonthouder, kreeg de "trip" van haar leven. Maar na een paar giechelige minuten begon ze te spuwen. Een overdosis cannabis is niet dodelijk, maar ze moest wel naar het ziekenhuis omdat haar bloeddruk gevaarlijk laag werd. Daar kwamen artsen tot de conclusie dat ze 26 keer de aanbevolen hoeveelheid medicinale wiet in haar lijf had. Inmiddels maakt Helen het weer uitstekend. 

Meer over