Roseanne Barr gaat de wiethandel in

14 februari 2016 08:27 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Roseanne Barr gooit het over een andere boeg. De comédienne opent haar eigen medicinale cannabis verkooppunt in de Verenigde Staten.

Wietgebruik is al jaren een hekel punt in de VS, waar drugsgebruik en bezit in de meeste staten nog tot celstraf en fikse boetes leidt. Momenteel mag er in vier staten legaal cannabis verkocht worden, mits er een medische noodzaak is.

Glaucoom

Roseanne (63) rookt zelf al jaren wiet om de pijn te verzachten van twee chronische oogziektes. Ze lijdt aan glaucoom en maculadegeneratie, een netvliesaandoening die bij veel senioren voorkomt. Beide kwalen zijn pijnlijk, ernstig en kunnen zelfs leiden tot blindheid. Cannabis helpt Barr, het verlicht de oogdruk en is daarnaast volgens Roseanne ook een goed middel tegen andere aandoeningen.

High van de macadamia

Roseanne's cannabisverkooppunt komt in de Californische stad Santa Ana en draagt de toepasselijke naam Roseanne's Joint (wat in het Engels behalve "pretsigaret" ook "plek" of "toko" betekent).  Naast de pure cannabis gaat Roseanne ook etenswaren verkopen waarin wiet is verwerkt, waaronder brownies en in chocolade gedoopte macadamianoten. Die laatste is geen verrassing, Roseanne is sinds 2010 eigenaar van een notenplantage in Hawaï.

"Culturele pionier"

In een verklaring stelt Roseanne met trots zich als "culturele pionier" te zien en een voorvechter van maatschappelijke voorruitgang. Ook prijst ze het gemeentebestuur van Santa Ana voor hun medewerking en ruimdenkendheid in haar voortdurende strijd aan te tonen dat cannabis wel degelijk medische voordelen kent.

Kava met Phyllis Diller

Overigens is Roseanne absoluut niet vies van andere geestverruimende middelen. In haar realityshow Roseanne's Nuts, over haar leven op de notenplantage, dronk ze bijvoorbeeld kava wortel sap. Van dit hallucinerende goedje kreeg Barr, samen met haar tafelgasten Sandra Bernhard en de legendarische comédienne Phyllis Diller, bizarre visioenen.

Meer over