Roy Donders dendert door

De ontdekking van het afgelopen tv-seizoen is toch wel Roy Donders. Volgens zijn ‘ontdekker’ Nathalie Pieters is zijn houdbaarheidsdatum nog lang niet bereikt.

Roy Donders heeft met zijn harde krullen, worstenbroodjes en juichpakken heel Nederland veroverd en won met overmacht Televizier-verkiezing beste realityserie. Volgens Nathalie Pieters brengen Roy’s nieuwe avonturen ons nog veel kijkplezier. “Wie je ook bent en wat je ook doet, je moet jezelf blijven vernieuwen. Je moet nooit lang in hetzelfde ding blijven hangen, want dan wordt het sleets. Zolang Roy met nieuwe avonturen blijft komen, verhalen die mensen willen zien, zal het wel goed komen.” 

Roy Donders

Pieters heeft de twee soaps met Roy Donders gemaakt. Daarvoor was ze werkzaam bij de serie Gypsy Girls, waarin de stylist van het zuiden zijdelings te zien was. “Hij viel op. Door zijn kleding, zijn haar”, vertelt ze in Veronica Magazine. “Hij was een begrip voor vrouwen uit volksbuurten en woonwagenkampen, iedereen wist wie hij was. Ik heb contact met hem gehouden en ging geregeld koffie bij hem drinken, in zijn kapsalon of winkel. Dan keek ik mijn ogen uit.” 

Roy’s faam

Na de eerste aflevering van Roy Donders: Sylist van het Zuiden was de man met harde krullen in een klap een beroemd. “De dag na de eerste aflevering stonden er ineens camerateams voor het huis van Roy en zijn familie. Roy en zijn zus Rian durfden hun huis niet uit, laat staan dat ze naar de Jumbo durfden. Ze vonden het in het begin heel overweldigend. Ze gaan er heel nuchter mee om, maar het beperkt ze wel in hun dagelijkse leven. 

Chaos

Al snel ontstond er chaos in het leven van de stylist uit Tilburg. ‘’Die kledingparty’s liepen bijvoorbeeld volledig uit de hand. Er kwamen geen 50 maar 5000 mensen op af. De telefoon stond niet meer stil en Roy werd zelfs klemgereden op de snelweg door mensen die met hem op de foto wilden. Ze zijn ook meteen gestopt met de kledingparty’s. Maar verder vinden ze het ontzettend leuk. Ze vinden het heel fijn dat hun volkswijk op een positieve manier belicht wordt.” 

Het geheim van Roy Donders

Nathalie snapt wel waarom het publiek Roy heeft omarmd. “Roy heeft iets waar iedereen nieuwsgierig is, namelijk een leven dat niet iedereen leidt en waar je misschien stiekem ook een beetje jaloers op bent vanwege de warme familieband, dat gezellige Brabantse. Hij is heel ondernemend en doet allerlei dingen waarvan je denkt: ik zou er nooit aan beginnen, als dat maar goed gaat. Hij gaat continu op zijn bek, krabbelt vrolijk op en gaat weer door.”

Roy’s nieuwste avontuur bestaat uit 14,5 procent alcohol.

Reageren