Roy Donders wil niet té gay overkomen

18 september 2015 13:45 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Roy Donders maakt geen geheim van zijn geaardheid, maar de stylist waakt er wel voor dat hij niet té gay overkomt omdat hij gruwelt van seksisme.

De huispakkenkoning deed zijn opmerkelijke uitspraken in een interview met het AD. 

Niet in een hokje

Roy heeft sinds augustus 2014 een relatie met vriend Marvin Ophof, maar noemt zich toch "straight-acting". Dit betekent zoveel als dat hij moeite doet zich niet overduidelijk homoseksueel te gedragen. "In mijn geval gaat dat redelijk ver. Ik sluit me misschien iets teveel voor de homowereld af. Daarom zul je me nooit zien in gay-georiënteerde uitgaansgelegenheden. Dat doe ik bewust niet, omdat ik mezelf niet in een hokje wil plaatsen. Ik ben toevallig homo, maar er gaan soms dagen voorbij dat ik er niet aan denk.“

Roy Donders wil niet sexy zijn

Ook bij zijn tv-show waakt Donders er voor niet te sexy over te komen: "Ik heb een scherpe persoonlijke grens", verklaart de realityster. "Ik ben totaal niet exhibitionistisch ingesteld en zal nooit naakt of met mijn gelachtsdeel bij de tv-kijkers in de huiskamer te zien zijn. Ik kom liever over als een aardige vent met ambities dan als persoon die het alleen van zijn looks moet hebben."

Meer over