RTL 4 presenteert Prinses op de Erwt op Nieuwjaardag

Ook dit jaar zendt RTL 4 op nieuwjaarsdag weer een zelfgeproduceerde sprookjesfilm uit. Ditmaal is gekozen voor een bewerking van De Prinses op de Erwt.

Actrice Sigrid ten Napel is benaderd voor de titelrol, terwijl Teun Luijkx (foto)  de rol van kroonprins Manuel van Luxenstein op zich neemt.

Hans Christian Andersen

De Prinses op de Erwt werd oorspronkelijk geschreven door de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Het verhaal vertelt de liefdesperikelen van een prins die van zijn ouders alleen met een echte prinses mag trouwen. Pas als ze zo fijngevoelig is dat ze een erwt nog opmerkt zelfs onder 20 matrassen, maakt ze kans.

Modern jasje

De Nederlandse bewerking is ietsjes gemoderniseerd. Zo gaat prins Manuel op zoek naar zijn toekomstige bruid in een heuse real life soap. Dat vindt hij eerst maar niets, tot hij beseft dat dit misschien wel dé manier is om Julia (Ten Napel) terug te vinden. Hij bracht lang geleden een zomermiddag met haar door en sindsdien is ze nooit lang uit zijn gedachten. Of er 20 matrassen aan te pas komen is nog even de vraag.

BN'ers op de erwt

Net als in voorgaande nieuwjaarsfilms als Assepoester en Sneeuwwitje en de 7 Kleine Mensen doen ook dit jaar weer heel veel BN'ers mee. Onder anderen Loes Luca, Angela Schijf, Jennifer Hoffman, Jan Kooijman, Marc van der Linden en Kim Feenstra hebben rollen te pakken. 

Prinses op de Erwt is al de tweede RTL-klus voor Angela Schijf.

Meer over:

Reageren