RTL 4 stuurt Merel Westrik naar logopediste

20 oktober 2014 15:37 | sterren | Door Televizier

Merel Westrik moet van RTL 4 een afspraak maken met een logopediste. De zender vindt dat de presentatrice het nieuws op een andere manier over moet leren brengen.

Merel Westrik vertelt aan het AD dat ze allesbehalve beledigd is door het verzoek van RTL 4. “Ik ga binnenkort naar een logopediste om te leren meer met mijn stem te spelen, om de boodschap beter over te kunnen brengen. Toen RTL mij dat aanbood, was ik niet beledigd, maar antwoordde ik meteen: top. Je bent naar mijn idee nooit af.”

Merel Westrik

Merel Westrik doet er alles aan om door te blijven ontwikkelen. “Ik vind het heel gek dat sommigen denken dat je op een bepaald moment bent uitgeleerd. Dat bestaat niet. Ik heb nu een trainer met wie ik samen uitzendingen terugkijk, zodat ik me kan verbeteren”, aldus Westrik.

Kritiek

Merel Westrik kreeg twee jaar geleden zeer veel kritiek op de wijze waarop ze Half 8 Live presenteerde, de zomerse vervanger van De Wereld Draait Door. “Het commentaar was terecht. Half 8 Live kwam te vroeg en het was niet goed genoeg. Een jonge ambitieuze redactie en een jonge ambitieuze ik hadden te weinig tijd om dat programma te maken en toch dachten we: dat doen we”, vertelde ze.

Leedvermaak

De kritiek was volgens Merel Westrik dus geoorloofd, toch had ze er de nodige moeite mee. “Die lading aan kritiek – soms bijna leedvermaak – was pijnlijk en ik heb er wakker van gelegen. Uiteindelijk was het mijn moeder waardoor ik kon relativeren. Zij zei: ‘Ach lieverd, het is maar televisie.’ En ik weet dat ze gelijk heeft”, besluit ze.

Merel Westrik vertelde aan Televizier dat ze het nog altijd geweldig vindt bij RTL Nieuws.

Meer over