RTL 5 gaat niet verder met reality soap Roy Donders

Een tegenvaller voor Roy Donders: RTL 5 heeft ondanks prima kijkcijfers toch besloten geen nieuw seizoen van zijn reality serie te bestellen.

Het nieuws werd vrijdagavond bekend gemaakt in RTL Boulevard. Roy maakte vanaf 2013 vier seizoenen van zijn realitysoap waarin de dagelijkse beslommeringen van de stylist van het zuiden, zus Rian en vriend Marvin centraal stonden. 

Op z'n gat

Peter van der Vorst bracht het nieuws bij Boulevard en vermoedt dat het komt omdat Nederland een beetje realitymoe aan het worden is. Volgens Peter ligt het genre op z'n gat. Toch scoorde Roy, zeker voor RTL 5 begrippen, prima cijfers. De slotaflevering van seizoen 4, en zo nu blijkt de hele serie, trok afgelopen december 540.000 kijkers. 

Barbie

Eerder werd al bekend dat RTL 5 ook stopt met Nieky Holzken: De knock-out van Brabant. Die serie over het wel en wee van de kickbokser en zijn kleurrijke familie, ging slechts één seizoen mee. Tot nu toe is Barbie de enige realityster van de zender. Na de zomer is ze terug voor haar achtste seizoen, ditmaal gaat ze samen met manlief Michael een bar beginnen in Spanje.

Meer over:

Reageren