Back2Base

RTL ruilt Luuk Ikink in voor Ferry Doedens

19 september 2022 18:37 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ferry Doedens is het gezicht van de nieuwe Expeditie Robinson-napraatshow Back2base waarin hij vanaf vanavond al afvallers en oud-deelnemers ondervraagt.

Bij de start van het huidige seizoen Expeditie Robinson bleek al dat Eilandpraat met Luuk Ikink niet meer terugkeert. Maar dat betekent niet dat RTL de afvallers van de survivalshow niet langer aan de tand voelt.

Vodcast

De kijkcijfers van Eilandpraat waren tijdens de voorgaande All Stars editie zo laag dat het niet loonde een nieuw seizoen te bestellen. Als alternatief hebben de makers nu de vodcast Back2base. Een vodcast, een afkorting voor 'video podcast', is een stuk minder prijzig dan een compleet studioprogramma met decor en publiek zoals Ikinks Eilandpraat.

Ferry Doedens

Bij Eilandpraat viel al op dat Luuk nooit zelf had meegedaan en dus ook niet aan den lijve had ondervonden hoe het is om de proeven, de elementen en het onderlinge gekonkel te doorstaan. Back2base heeft Ferry Doedens als presentator en hij is een echte ervaringsdeskundige: de acteur ging tweemaal op expeditie en wist het in het All-Stars seizoen zelfs tot de finale te schoppen. Gewapend met deze kennis ontvangt Doedens afvallers en oud-deelnemers uit vorige seizoenen.

Expeditie Robinson: Back2Base is vanaf maandag 19 september om 22:00 uur te zien op de website van RTL

Meer over