RTL-versie Vermist voorlopig van de baan

14 september 2015 16:41 | sterren | Door Televizier

© Studio Nico Kroon/TROS

De plannen om kijkcijferhit Vermist een doorstart te geven bij RTL 4 gaan niet door. De samenwerking tussen beoogde duo-presentatoren Peter R. De Vries en John van den Heuvel blijkt onmogelijk.

John van den Heuvel maakte het nieuws bekend in een gesprek op radiozender 100% NL. 

John en Peter R.

In maart meldde Albert Verlinde nog dat RTL 4 bezig was Vermist nieuw leven in te blazen. Het razend populaire AVROTROS-programma werd in 2014 geschrapt door de NPO, tot verbazing van presentator Jaap Jongbloed. De RTL-versie zou gepresenteerd worden door John van den Heuvel en Peter R. De Vries, maar daarna bleef het erg lang stil.

Van den Heuvel hoeft geen co-host

John van den Heuvel bevestigt nu dat de plannen op niks zijn uitgelopen "om diverse redenen". Hij voegt er aan toe dat niet direct enorm erg te vinden: "Ik vind het prima zoals het nu gaat. Ik hoef niet per se met een duopresentator te werken, hoewel ik het in dat geval wel leuk had gevonden. Als je op het vlak van zoeken naar vermiste personen je kennis en ervaring kunt bundelen, dan is dat een goede combinatie.”

Nieuwe doorstart Vermist

Volgens John zoekt RTL momenteel naar andere manieren om Vermist weer op de buis te brengen. Of hij of zijn collega misdaadjournalist daar bij betrokken zijn, kan hij niet zeggen: "We zijn inmiddels allebei met een ander programma bezig, dus dat wordt praktisch gezien wat lastig."

Meer over