RTL wilde niet verder met Derek Ogilvie

Derek Ogilvie gaf in juni aan te stoppen met zijn shows omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Dat bleek niet geheel waar: het was RTL die de stekker er uit trok.

Destijds beweerde het medium dat hij na acht jaar televisie- en theatershows het over een andere boeg wilde gooien. Hij noemde zijn 50e verjaardag als de reden voor dit besluit.

Geen contractverlenging

Wat toen al opviel is dat Ogilvie geen enkel idee had wat voor nieuwe dingen hij ging doen zodra z'n groots aangekondigde afscheidstournee er op zat. In een interview met nieuwssite Gay.nl deed Derek de ware reden uit de doeken: "M’n contract bij RTL liep af en werd niet vernieuwd. Het was niet mijn keuze, maar ik ben inderdaad wel klaar voor iets nieuws. Ik heb met RTL televisie gemaakt die miljoenen mensen hoop en gereedschappen heeft gegeven om het leven weer aan te kunnen.

Ogilvie helpt ook ongelovigen

In hetzelfde interview wordt Derek gevraagd naar zijn mening over mensen die twijfelen aan z'n paranormale gaven: "Niet iedereen gelooft in mij, en dat is prima. Ik heb geen bezwaar tegen weloverwogen, intelligente meningen over wat ik doe. Juist van diegenen die niet in mij geloven. Ik hoop dat veel mensen toch wat aan mijn programma hebben gehad, ook al geloven ze niet allemaal in mijn gave. Waar ik van houd is mensen helpen, dat heb ik van mijn ouders meegekregen."

Derek goes to Hollywood

Voordat Derek in Nederland zijn afscheidstournee start, vliegt hij in oktober naar de Verenigde Staten om daar een versie van zijn RTL-programma te maken: "Het is een familieshow, waarin ik lastige gezinssituaties help te fiksen. De Amerikanen maken op een heel andere manier tv dan de Nederlanders. Er wordt een hoop geld tegenaan gesmeten, het is heel snel, heel spectaculair. Het is in feite dezelfde boodschap als die ik hier probeerde over te brengen, maar met een Amerikaans sausje."

Reageren