Maar houdt vertrouwen...

Ruben Nicolai erkent problemen bij RTL

RTL 4 heeft het moeilijk, maar Ruben Nicolai blijft positief over de toekomst van 'zijn' zender. Al moet er volgens de presentator wel harder gewerkt worden om het tij te keren.

Nicolai deed zijn opvallende uitspraken in een interview met het AD ter promotie van het nieuwe seizoen Professor Nicolai & Dr. Beckand. 

Kijkcijfers

RTL 4 gaat al maanden gebukt onder tegenvallende kijkcijfers. De problemen vielen het eerst op bij RTL Late Night dat systematisch onder de maat presteerde. Inmiddels heeft de malaise zich uitgebreid naar de primetime programmering en duikt de zender geregeld ver onder het miljoen. Met name op de donderdag heeft RTL het zwaar. 

Olympus

Ruben (43) verlengde onlangs zijn contract bij de zender. Hij weet wel dat er werk aan de winkel is, maar meent ook dat een dipje er bij hoort in tv-land: "Het ene moment sta je boven op de Olympus, een andere keer zit je in de hoek waar de klappen vallen. Wat je dan moet doen is een stapje extra zetten."

Linda de Mol

Volgens Nicolai komt de daling door het toegenomen aanbod op entertainmentgebied: "en paar jaar geleden kon je Linda de Mol anderhalf uur een telefoonboek laten voorlezen en keken er tweeënhalf miljoen mensen. Nou, die tijd is voorbij. Er wordt via allerlei kanalen content aangeboden. Het is nu juist een uitdagende en zeer interessante tijd waarin wij een weg moeten vinden."

Meer over:

Reageren