Ruben Nicolai over Golden Oldies

9 Maart 2013 16:15 | sterren | Door Televizier

Ruben Nicolai vertelt over zijn nieuwe programma; Golden Oldies. In het programma zingen krasse knarren bekende rocknummers.

Waar komt het idee voor Golden Oldies vandaan?

"Ik had de Britse documentaire Young@Heart gezien. Daarbij had ik meteen het gevoel dat we zoiets ook voor onze oudjes moesten regelen. Je pakt mensen uit hun rustige leventje en laat ze zien: dit kan ook. Wanneer krijgen deze mensen nog de kans om in een vol Carré rocksongs te ­zingen? De deelnemers staan te popelen! Voor mij is het ook een bijzonder project. Ik ben meer concertorganisator dan tv-maker.”

Waarom heb je ervoor gekozen om alle koorleden uit Den Haag te halen?

"Den Haag is een ontzettend muzikale stad met veel koren. We hebben onze dirigent op pad gestuurd naar verschillende koren om aan deelnemers te komen. Tijdens de eerste repetitie ­hebben we de leden het repertoire laten horen. Een enkeling ging toen meestampen met de muziek, terwijl anderen elkaar zuchtend en klagend aankeken. Vervolgens heb ik gezegd: ‘Als dit je niet aanstaat, kun je nog vertrekken.’ Drie mensen stonden op en liepen lijnrecht naar de uitgang. De rest is er vol voor gegaan.”    

Wat is er zo bijzonder aan dit koor?

"Het bijzondere is dat ze liedjes zingen die je eigenlijk van jongeren verwacht. Verder zingt iemand van ruim over de 70 een lied anders dan iemand van 20. Een ouder persoon maakt de tekst veel sprekender. Ik sta soms dan ook met tranen in mijn ogen te luisteren.”

Denk je dat Carré vol zit bij het slotconcert op 7 april?

"Ja, dat weet ik zeker. Het voordeel is dat het programma daarvoor al op televisie is te zien, dus we kunnen het concert goed aankondigen. En er staat een batterij aan familie­leden klaar om hun vader, moeder, opa of oma te zien zingen. Het wordt een memorabel concert.” 

Meer over