Rudolph van Veen hangt 24Kitchen schort aan de wilgen

5 maart 2016 09:00 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL Z

Rudolph van Veen is weg bij 24Kitchen. De meesterpatissier en ster van Rudolphs Bakery herkende zich niet meer in de nieuwe koers van de kookzender.

Rudolph onthulde het verrassende nieuws vrijdagavond zelf in de RTL Z talkshow Van Liempt Live.

Oprichters

Het vertrek van Van Veen is een gevoelige slag voor de zender. Rudolph was een van de grondleggers en bekendste gezichten van 24Kitchen, dat twee jaar geleden gekocht werd door kabelgigant Fox International Channels. Sindsdien is er zoveel veranderd dat Rudolph zich niet langer thuisvoelt: "Iedereen waar ik mee ben begonnen is weg. Fox heeft een andere visie dan ik. Het waren vijf mooie, intensieve jaren, maar nu is er ook ruimte voor iets anders."

Duitse doorbraak

Rudolph onthulde verder vol plannen te zitten voor onder meer een geheel nieuw kook- en bakplatform. Hij heeft daarnaast de ambitie om het grote publiek de fijne kneepjes van desserts en patisserie bij te brengen. Maar belangrijker nog: hij werkt aan een doorbraak in Duitsland. Dat de enthousiaste aanpak van de platinablonde chefkok buiten de landsgrenzen werkt is duidelijk: dankzij 24Kitchen is Rudolph al een superster op de Balkan. 

Ook de Duitsers kennen Rudolph al door zijn deelname aan Deutschlands Bester Bäcker.

Meer over