Ruud de Wild: "Qmusic gebruikt drama Mattie Valk als marketing"

31 mei 2016 13:17 | sterren | Door Televizier

© RVDA

Ruud de Wild vindt dat Qmusic niet goed is omgegaan met de privéproblemen van dj Mattie Valk. De radiozender zou te veel reclame hebben gemaakt met de terugkeer van Mattie.

Mattie Valk was een maand lang afwezig op de radio nadat hij had ontdekt dat hij niet de biologische vader is van de tweeling van zijn vriendin. Zondag kondigde Qmusic uitgebreid de comeback aan van de dj in zijn ochtendshow met Wietze de Jager.

Marketing

Ruud de Wild denkt er het zijne van. "Ze brengen groots dat Mattie de volgende dag weer terugkeert", vertelt hij aan het AD, "en een uur voor de start van de show wordt het nogmaals getwitterd; het ruikt allemaal zo naar marketing en dat vind ik echt lelijk."

Spindoctor

Ook de persoonlijke brief die Mattie voorlas in de uitzending, is volgens Ruud door Qmusic voorbereid. "Die hele voordracht dat hij zijn ex niet gaat haten en dat 'alles wel weer overgaat', daar zit gewoon een spindoctor achter. Die jongen wordt gestuurd."

Circus

Sowieso denkt Ruud dat Matties terugkeer anders had moeten verlopen. Hij denkt dat de lange afwezigheid negatief kan uitpakken voor Mattie. "Als ik programmadirecteur was geweest had ik Mattie, desnoods onder begeleiding, gelijk weer teruggehaald op de radio", legt Ruud uit. "Dan voorkom je het hele circus dat je nu ziet."

 

Meer over