Ambities

Ruud de Wild stapt over van KRO-NCRV naar PowNed

13 december 2022 13:25 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP / Robin van Lonkhuijsen
Ruud de Wild zal niet veel langer meer te zien en te horen zijn bij KRO-NCRV. De radiodj en presentator stapt namelijk vanaf januari over naar omroep PowNed. 

Hij vindt het tijd voor een volgende stap in zijn carrière, zo blijkt vandaag.

Ruud de Wild

Ruud de Wild begon in 2017 bij KRO-NCRV en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. De afgelopen jaren maakte hij namelijk zijn dagelijkse radioprogramma De Wild in de Middag op NPO Radio 2 en de podcast 30 Minuten Rauw, waarin hij elke aflevering 30 minuten lang vlijmscherpe vragen stelde aan een bijzonder persoon. Op televisie verscheen hij onder meer in zijn eigen persoonlijke documentaire Diagnose de Wild en als de Verteller in The Passion.

Van KRO-NCRV naar PowNed

De presentator is echter nu toe aan wat nieuws. "Na ruim zes jaar voor KRO-NCRV te hebben gewerkt is het voor mij nu tijd voor iets nieuws", zo vertelt hij vandaag in een persbericht. "Ik wil KRO-NCRV hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en hun vertrouwen. Vanaf 2023 ga ik een nieuw avontuur aan bij PowNed." Hij gaat daar onder meer aan de slag om een zesdelige tv-serie te maken. Waar die over zal gaan, is echter nog onbekend.

NPO Radio 2

De vaste luisteraars van NPO Radio 2 hoeven geen afscheid te nemen: De Wild in de Middag wordt vanaf 1 januari gewoon overgenomen door PowNed en zal nog altijd te beluisteren zijn van maandag tot en met donderdag van 16:00 tot 18:00 uur. 

Meer over