"Ruud de Wild verhuist 100 procent zeker naar Radio Veronica"

3 april 2015 15:22 | sterren | Door Televizier

© Ruud van Gessel - AVRO

Coen en Sander gaan op Radio 538 de middagshow overnemen van Ruud de Wild. Volgens bronnen bij de radiozender verkast De Wild dan naar Radio Veronica.

Ruud de Wild gaat 'voor 100 procent zeker' naar Radio Veronica, melden bronnen binnen Radio 538 aan De Telegraaf. De dj moet vertrekken naar een andere werkgever, want 538 zet hem op straat nu Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn binnengehaald voor de middagshow.

Erik de Zwart

De geruchten over Ruud zijn opvallend, omdat Radio Veronica-directeur Erik de Zwart donderdag in het AD zei dat hij niet met de dj praatte: "Die suggestie kwam veel voorbij de laatste tijd. Maar er is helemaal geen sprake van. Ik sluit nooit iets uit, maar dit gaat zeker voorlopig niet gebeuren."

Ruud de Wild

Ruuds contract bij Radio 538 loopt in augustus af. De radiozender wil dan van hem af, want vanaf 1 september nemen Coen en Sander zijn plekje in. Radio 538 lijkt niet helemaal netjes met Ruud om te gaan: hij moest in de media horen dat Coen en Sander hem vervangen. Maar vermoedelijk heeft de dj bij Radio Veronica dus een nieuw thuis.

Kunstenaar

Een andere optie is volgens De Telegraaf dat Ruud de Wild helemaal stopt met radio maken en zich volledig stort op zijn kunstenaarsactiviteiten: "Zijn kunstschilderijen zouden vooral in Amerika zeer in trek zijn en Ruud wil proberen van die hobby nu maar eens zijn werk te maken." In de 3doc over Ruud uit 2013 vertelde de dj wat hij het liefst doet: "Schilder, dj of vj? Het is allemaal geldingsdrang. Ik ben eeuwig op zoek naar erkenning."

Lees ook:
Coen en Sander gaan naar Radio 538.

Meer over