Ruud de Wild vertrekt vroegtijdig bij Radio 538

14 april 2015 10:55 | sterren | Door Televizier

© Ruud van Gessel - AVRO

Coen en Sander nemen in september pas het plekje van Ruud de Wild in, maar de dj pakt deze maand al zijn biezen bij Radio 538. Op 30 april verlaat hij de zender.

Het contract van Ruud de Wild loopt eind augustus pas af, maar de dj wacht daar niet op. Op 30 april is zijn show Ruuddewild.nl voor het laatst te horen op Radio 538.

Coen en Sander

Het plekje van Ruud wordt vanaf september ingenomen door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die 3FM verruilen voor Radio 538. Hiermee komt er een einde aan Ruuds lange carrière bij de zender. De dj werkte er al sinds 1992. Tussendoor vertrok hij naar 3FM en Qmusic, maar altijd keerde hij toch weer terug bij 538.

Frank Dane

Tot de komst van Coen en Sander neemt dj Frank Dane de middagshow waar op Radio 538. Momenteel is hij tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op de zender, waar hij in 2012 weer terugkeerde na twee jaar bij 3FM. Frank heet eigenlijk Frank Jensen en is de broer van Robert Jensen.

Ruud de Wild

Of Ruud de Wild nog op een andere radiozender te horen zal zijn, is nog niet bekend. De komende tijd wil hij zich eerst toeleggen op zijn kunst. Hij is al jaren hobbykunstenaar en heeft vanaf 16 mei een expositie in Rotterdam. In de 3doc over Ruud uit 2013 vertelde de dj wat hij het liefst doet: "Schilder, dj of vj? Het is allemaal geldingsdrang. Ik ben eeuwig op zoek naar erkenning."

Lees ook:
Volgens bronnen bij Radio 538 gaat Ruud de Wild aan de slag bij Radio Veronica.

 

Meer over