Loting

S10 in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

25 januari 2022 13:34 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Sander Koning

Zangeres S10 zal in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien zijn. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de loting in Turijn.

S10 strijdt op dinsdag 10 mei in Turijn voor een plek in de finale en is in de eerste helft van de halve finale ingedeeld samen met Albanië, Letland, Zwitserland, Slovenië, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Litouwen. In de tweede helft komen Noorwegen, Rusland, Portugal, Denemarken, Armenië, Oostenrijk, Kroatië, IJsland en Griekenland in actie.

Eurovisie Songfestival

De tweede halve finale is op donderdag 12 mei, waarin de landen Montenegro, Australië, Georgië, Cyprus, Roemenië, Tsjechië, Servië, Finland, Azerbeidzjan, San Marino, Polen, België, Noord-Macedonië, Zweden, Israël, Malta, Estland en Ierland hun beste nummer ten gehore brengen. Uiteindelijk gaan er tien landen van beide halve finales door en wordt de grote winnaar op zaterdag 14 mei bekendgemaakt. 

Big five

Zoals elk jaar zijn Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk al verzekerd van een plek in de finale. Ook Italië hoort bij de ‘big five’, maar zij hebben de laatste editie natuurlijk gewonnen en dus ook meteen in de finale terug te zien. Het thema van dit jaar is The Sound of Beauty.

S10

Welk nummer S10 gaat zingen is nog niet bekend. Wel weten we dat het een Nederlands lied zal zijn. De laatste keer dat Nederland met een Nederlandstalige inzending kwam was in 2010. Toen stond Sieneke met Ik ben verliefd op het podium.

Meer over