Sabia Boulahrouz praat bij Thuis Op Zondag

15 november 2015 18:23 | sterren | Door Televizier

© Screenshot SBS6

Sabia Boulahrouz is wel degelijk zwanger, ze weet ook al wat het wordt én ze heeft al een naam. Maar wanneer ze is uitgerekend blijft geheim.

De ex van prof-voetballers Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz gaf bij Thuis op Zondag voor het eerst een live-interview op de Nederlandse televisie.

Sabia's zwangerschap

Voordat Sabia kon vertellen over haar deelname aan MindMasters LIVE, wilden Dirk Zeelenberg en Kim-Lian van der Meij alles weten over de veelbesproken media-persoonlijkheid en haar zwangerschap: "Elke dag is er nieuws over me, al die media-aandacht is niet altijd makkelijk. Ik ben ook een mens, soms doet het me ook pijn. Maar ik probeer het te negeren. Het is wel heel erg, je wordt achterdochtig als je met mensen praat." Ze zou niet weten waarom er zo uitzonderlijk veel aandacht is voor haar: "Misschien omdat het 't best verkoopt?". Ook de ophef rond haar zwangerschap en de bijbehorende twijfels begrijpt ze niet, wél dat Rafael nog niet gereageerd heeft: "Dat is typisch Rafael. Hij is geconcentreerd op zijn voetbalcarriere. Maar hij is een goede vader, hij zal er zeker zijn voor onze baby. Verder hebben we niet veel contact."

Sabia's babybuik

Kim-Lian merkte wel op dat Sabia nog bijzonder slank is. Als antwoord merkte Sabia op dat ze door alle stress rond de zwangerschap zo'n tien kilo was afgevallen, waardoor ze nog niet zo breed was als tijdens haar vorige zwangerschappen: "Bij mijn dochter was ik 30 kilo aangekomen en bij m'n zoon bijna 20. Ik eet ook niet zoveel. Wel ben ik dit keer misselijker dan ooit geweest." Ondanks alle stress en twee eerdere vroeggeboortes had ze geen vrees dat het opnieuw mis kon gaan: "Daar ben ik veel te druk voor geweest."

Sabia's jeugd

Dirk en Kim-Lian gingen ook terug naar haar jeugd. Sabia werd geboren in Hamburg in een gezin van Turkse immigranten. Op haar 13e werd ze door Jeugdzorg uit huis geplaatst, samen met haar oudere zus omdat haar ouders hen mee wilde nemen naar Turkije. Ze groeide op in een kindertehuis en had daardoor ook geen foto's van haar jeugd: " Misschien maak ik daarom zoveel foto's van mijn kinderen", lacht ze. Momenteel heeft ze ook geen contact met haar ouders.

Sabia's miskraam

Op haar 17e werd Sabia voor het eerst moeder met haar eerste vriend Milan: "Ik was er totaal niet op voorbereid, het gebeurde gewoon. Nu ben ik er wel blij mee, onze band is goed. Ze komt morgen weer langs.' Sabia groeide op zonder haar oudste kind. Dirk stipte ook de miskraam aan die Sabia in 2008 had, wat ze de zwaarste en heftigste periode uit haar leven noemde. Nu is ze des te blijer met haar 4 en 5 jarige kinderen Amaya en Daamin.

Waarom Bouhlarouz

Over de ophef dat ze zich nog steeds Boulahrouz noemt, de naam van haar ex-man, is Sabia heel duidelijk: In Duitsland is het heel normaal dat een vrouw na de scheiding de naam van haar ex mag voeren. Het zou vooral een juridisch getouwtrek zijn om haar meisjesnaam terug te krijgen.

Wanneer Sabia is uitgerekend houdt ze privé, net als het geslacht van de kleine. Voor de zekerheid ontving ze uit handen van Kim-Lian een roze en een blauw rompertje.

Meer over