Sacha de Boer terug op de buis bij Brandpunt

23 augustus 2016 13:32 | sterren | Door Televizier

© Screenshot NOS.nl

Sacha de Boer komt terug op televisie. De oud-nieuwslezeres gaat voor de KRO-NCRV nieuwsprogramma Brandpunt presenteren.

Sacha werd benaderd door Brandpunt hoofdredacteur Hans Laroes, die vroeger de scepter zwaaide bij het NOS Journaal. Volgens Laroes is de 49-jarige De Boer bij uitstek geschikt voor het programma: "Sacha is een zeer ervaren presentator in wie de meeste kijkers groot vertrouwen hebben. Ze past heel goed bij het Brandpunt dat we voor ogen hebben.”

Herkenbaarder

Maar Sacha is niet het enige bekende gezicht dat komend seizoen bij het actualiteitenprogramma te zien is. Laroes wil de herkenbaarheid vergroten onder de kijkers, om die reden gaan ook bekende KRO-NCRV gezichten als Eva Jinek, Patrick Lodiers en Ersin Kiris bijdragen leveren. Ook komen vaste Brandpunt gezichten Aart Zeeman, Liesbeth Staats en Henk van der Aa meer en prominenter in beeld bij de reportages die ze maken. 

Onmiddellijk ja

Sacha nam in 2013 afscheid als anchor van het Acht uur journaal omdat ze zich onder meer op haar grote passie fotografie wilde richten. Een comeback op de beeldbuis was ook niet direct wat ze had gepland, maar toen ze het voorstel voor Brandpunt nieuwe stijl kreeg was ze snel overstag: "Juist vanwege de manier waarop bij Brandpunt de belangrijke verhalen van deze tijd gaan worden gemaakt. Het is een programma met een rijke traditie. De nieuwe plannen voor Brandpunt spreken me als visueel verhalenverteller erg aan."

Brandpunt start haar nieuwe seizoen op dinsdag 6 september om 20.25 uur op NPO 2. 

Meer over