Sprong uit raam

Samantha de Jong in ziekenhuis na vierde zelfmoordpoging

17 April 2019 16:07 | sterren | Door Jef Willemsen

© RTL/Nick van Ormondt
Samantha de Jong, bekend als Barbie, is woensdagmiddag na een zelfmoordpoging met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Samantha's vriend Maron Hill bevestigde aan Shownieuws dat Samantha een poging heeft gedaan een einde aan haar leven te maken.

Balkon

Rond 12.45 uur rukten hulpdiensten uit toen Samantha van het balkon in haar woning in Scheveningen sprong. De voormalige realityster werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens Hill verkeert Samantha momenteel in stabiele toestand, over de aard van eventuele verwondingen zijn nog geen uitspraken gedaan.

Vierde poging

Het leek de laatste maanden juist de goede kant op te gaan met Samantha nadat ze afgelopen augustus via een overdosis drugs uit het leven wilde stappen. Volgens ex-man Michael van der Plas was dit al de derde poging tot zelfdoding. Samantha liet zich daarna behandelen in een Schotse verslavingskliniek. 

TV-verbod

De reden dat Samantha al een tijdje buiten de schijnwerpers leeft, is een televisieverbod dat ze opgelegd kreeg van zowel jeugdzorg als de begeleiders van de Schotse verslavingskliniek Graig Castle. Het was de bedoeling dat Samantha op die manier in alle rust aan haar herstel kon werken. 

Meer over