'Leugens'

Samantha Steenwijk klaagt Yvonne Coldeweijer aan om claims illegale afvalpillen

5 april 2022 18:33 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Een vette showbizzroddel krijgt een juridisch staartje: Samantha Steenwijk heeft gossip vlogger Yvonne Coldeweijer voor de rechter gedaagd.

Inzet van de zaak: een behoorlijke rectificatie en een paar duizend euro schadevergoeding. 

Afvalpillen

De zaak draait om Samantha's gewicht. De zangeres viel onlangs binnen relatief korte tijd maar liefst 22 kilo af. Ze verklaarde dat deze prestatie het gevolg was van gezond eten en veel paardrijden. Maar volgens de welingevoerde gossip vlogger Yvonne Coldeweijer had Steenwijk een beetje gesmokkeld door gebruik te maken van in Nederland verboden afvalpillen.

Hersenbloeding

Deze medicatie is effectief, maar kan daarnaast ernstige bijwerkingen veroorzaken. In het ergste geval riskeren gebruikers een hersenbloeding. Yvon trok op haar YouTube kanaal van leer tegen Steenwijk die op haar beurt een advocaat in de arm nam. Volgens Samantha klopt er niets van en ze eiste een rectificatie.

Juridisch circus

Die volgde schoorvoetend. Volgens Yvon had ze namelijk twee bronnen die het verhaal bevestigden. Om naar eigen zeggen een "juridisch circus" te voorkomen haalde de YouTube-ster de video met het dieetpillennieuwtje offline. Toch kon ze het niet nalaten in een recente reactievideo een lichte sneer uit te delen: "De video liep ook niet zo heel lekker. Samanth is nou niet echt, ja, hoe zal ik het zeggen, de meest juicy persoon, toch?"

Immateriële schade

Samantha kan niet leven met de wijze waarop Yvon de kwestie heeft afgehandeld en maakt er alsnog een zaak van. In het kort geding eist haar advocaat 5000 euro wegens immateriële schade. Coldeweijer kan daar alleen om lachen: "Ze wordt zelf ingehuurd om bij RTL Boulevard aan de desk te roddelen over andere BN’ers, waar ze ook helemaal geen onderzoek naar heeft gedaan of hoor en wederhoor bij heeft gepleegd. Dit is toch heel hypocriet?"

Het kort geding dient op vrijdag 15 april in Amsterdam. 

Meer over