'Goede vrienden'

Samantha Steenwijk verklaart vertrek bij RTL Boulevard

5 september 2022 00:28 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Samantha Steenwijk was de afgelopen jaren een veelgezien gezicht bij RTL Boulevard. De zangeres schittert echter al maanden door afwezigheid op de zender, nu blijkt waarom ze niet meer te zien is.

Samantha Steenwijk leek kind aan huis bij RTL Boulevard en verscheen aan de desk voor de meest uiteenlopende onderwerpen: van muziek tot Formule 1 en paardensport, ze was nooit te beroerd haar licht te laten schijnen. 

Shownieuws

Maar sinds dit voorjaar is ze niet meer te zien geweest. Tegenover de camera's van Shownieuws laat Samantha zich voor het eerst officieel uit over de situatie. Ze bevestigt dat ze inderdaad afscheid heeft genomen van het programma omdat het "tijd is om nieuwe dingen te doen", maar dat zij en de makers als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan. Van onwil, onvrede of ruzie is dus volgens Steenwijk geen sprake.

Kort geding

Daarmee ontkent ze ook geruchten dat het kort geding dat ze in april aanspande tegen Yvonne Coldeweijer de reden is voor haar vertrek bij het programma. Samantha stapte naar de rechter nadat de juice vlogger had beweerd dat Samantha dankzij verboden dieetpillen was afgevallen en niet, zoals de zangeres zelf beweerde, door veel paard te rijden. Boulevard-collega's Luuk Ikink en Rob Goossens meenden dat de procedure niet handig was en dat viel kennelijk verkeerd. 

Plaagstootjes

In de maanden die volgden deelde de online redactie van Boulevard enkele plaagstootjes uit richting Steenwijk. Zo verscheen er een scherpe column over de situatie en bevatte een recent artikel over Samantha's paardrijritje met prinses Margarita de snerende bijzin: "Of de prinses voor afvaltips bij Samantha terechtkwam, is onduidelijk."

Het Perfecte Plaatje

Daarnaast valt op dat Steenwijk de afgelopen periode ook niet meer voorbij is gekomen in andere RTL-programma's. En dat terwijl ze in de afgelopen twee jaar verscheen in RTL-shows als De verraders, The masked singer, Dancing with the stars, I can see your voice en, meest recent, Secret duets. Tijl Beckand leek afgelopen zomer al te hinten dat de liefde tussen Steenwijk en de zender wat bekoeld is toen hij tijdens het bekend maken van kandidaten van Het perfecte plaatje ene 'Samantha' wegdrukte. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)

Meer over