Sammie de Vries vertelt wat er écht gebeurd is

28 oktober 2015 12:56 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL XL

De verwarde man die zaterdagnacht de villa van Edwin de Vries en Monique van de Ven sloopte bleek toch echt hun eigen zoon Sammie (18) te zijn. 

Sammie deed zijn bekentenis maandagavond exclusief bij RTL Boulevard.

"Verkeerde pil"

Sammie was afgelopen weekend alleen thuis, zijn ouders waren samen naar Venetië en hun zoon besloot van de gelegenheid gebruik te maken. Samen met een vriend nam hij, naar eigen zeggen voor het eerst, een pilletje dat hij een week eerder van een onbekende op een feestje had gekocht. Sammie was van plan geweest de pil te laten testen, maar dat was volgens hem wegens de drukte rond het Amsterdam Dance Event niet direct mogelijk. Daarom besloten Sammie en zijn vriend het middel blind te gebruiken.

Paniekaanvallen

De pil viel volledig verkeerd en de tieners kregen al snel last van enorme paniek- en angstaanvallen. In verwarde toestand besloten ze buiten een luchtje te gaan scheppen waarna ze elkaar al snel kwijt raakten in de Blaricumse bossen. Ten einde raad besloot een ongeremde Sammie naar de enige plek te gaan waar hij wist dat er mensen waren: zijn stamkroeg. Toen hij daar in zijn benevelde staat stennis begon te schoppen werd de politie gebeld.

Schaamte

Sammie belandde in de cel, terwijl zijn vriend ondertussen terug was gegaan naar de villa van Monique en Edwin. De deur zat dicht, daarom sloeg hij een raam in en probeerde hij een vuurtje te maken in de openhaard. Door de rookontwikkeling ging het brandalarm af en kwamen de buren kijken wat er gaande was. Toen ze de wildvreemde jongen aantroffen belden ook zij de politie. Daags na het incident laat Sammie in een verklaring weten zich diep te schamen en dat eens maar nooit meer was. 

Toch kan de zaak nog een juridisch staartje krijgen...

Meer over