Sander Janson "kapot" na stoppen Campinglife

9 april 2016 15:00 | sterren | Door Televizier

© Roland J. Reinders

Het stoppen van Campinglife is Sander Janson behoorlijk rauw op z'n dak gevallen. De presentator gaf in een eerste reactie toe kapot te zijn van het nieuws.

Sander (45) reageerde vrijdagavond voor het eerst voor de camera's op het nieuws bij RTL Boulevard.

Eng

RTL vertelde Sander en zijn co-host Gaby Blaaser vorige week al dat het vijftiende seizoen tevens het laatste zou zijn. Sindsdien is Janson wat ontredderd: "Ik ben er wel echt kapot van, ik baal echt. Het voelt alsof ik geamputeerd ben." Hij weet niet goed wat 'ie met zichzelf aanmoet straks: "Ik ben de afgelopen vijftien jaar heel juli en augustus niet thuis geweest. Ik heb nu ineens tijd over, da's best wel een beetje eng." Gaby ziet het ietsjes positiever in: "Ik ben heel trots dat ik het vijftiende en laatste seizoen heb mogen doen. De gezelligheid, het mooie weer en de campings ga ik wel missen. Ik had het graag nog een seizoen gedaan."

Ophef en onbegrip

De reden dat RTL na vijftien succesvolle jaren met het kampeerprogramma stopt is niet geheel duidelijk. Officieel wil de zender het timeslot op de zaterdagmiddag komend seizoen anders gaan invullen. Maar al direct ontstond online veel ophef en onbegrip over het besluit. Die bijval doet Sander goed, vertelt hij aan het AD: "Het is een pleister op de wonde."

Kampeertv wél door

Het is sowieso een bittere pil voor Sander : hij viert een dag na de laatste Campinglife zijn 46e verjaardag. De feestvreugde is toch wat weg, zo liet hij weten. Daarnaast gaat RTL wél gewoon door met Campinglife-variant Kampeertv. Inhoudelijk kan en wil Sander daar niet op reageren, want hij heeft naar eigen zeggen het programma nog nooit gezien. 

Terugkeer Campinglife

In datzelfde interview laat Sander doorschemeren dat het niet uitgesloten is dat Campinglife terugkomt op televisie: "Niet op tv bij RTL, maar in een andere vorm. Daarover moet nog gedacht worden. Daarbij hoop ik dan wel betrokken te zijn." Overigens kan Janson zich niet voorstellen dat een ander programma beter scoort dan de gemiddeld 700.000 kijkers die 'zijn' kampeershow gemiddeld wist te trekken.

Meer over