Sander Janson over Campinglife

8 December 2012 12:00 | sterren | Door Televizier

Sander Janson trekt in ‘Campinglife’ met de caravan door Europa. Samen met kok René Pluijm probeert hij de kijker vast warm te maken voor de zomervakantie.

Eerst ging Sander in het zonovergoten RTL4-programma op pad met Jessica Mendels. Maar zij raakte zwanger en trok zich terug. Inmiddels is Jessica de gelukkige moeder van een dochtertje van vijf weken, Ilse. In Campinglife neemt de Rotterdamse tv-kok René Pluijm dit seizoen haar plaats in.

Godenmaal

Terwijl René ter plekke ingrediënten verzamelt om ’s avonds een godenmaal op tafel te brengen, volgt Sander ’s ochtends en ’s middags een vakantievierend gezin. „Aan het begin van de dag kijk ik wat de Nederlanders op de camping van plan zijn”, zegt hij. „Ik tref ze vaak als ze een boek zitten te lezen of de was staan op te hangen. Daar begin ik dan een praatje over. Dat zijn altijd de leukste stukjes, lekker spontaan. Ten slotte maak ik een keus en vraag ik of er nog plaats is in de auto voor het uitstapje dat ze willen maken.” 

Hunkeren naar de zomer

Sander noemt Campinglife een ‘feelgoodprogramma waarin het gaat om de beleving’. „Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen weer zin krijgt om te gaan kamperen. In deze tijd van het jaar komen de nieuwe reisgidsen uit en hunkert iedereen naar de zomervakantie. Met Campinglife springen we in op dat gevoel. Je ziet altijd heel veel mensen genieten en we maken veel lol. Dat springt gewoon over, dat spat van het scherm. We bestaan niet voor niets al twaalf jaar.”

Cultuur in de Balkan

In deze aflevering parkeren Sander en René hun caravan, net als de vorige keer, in Kroatië. In de door water omringde stad Rovinj vergaapt hij zich aan historische bezienswaardigheden, onderweg snuift hij de Balkan-cultuur op ‘die je overal kunt proeven en ruiken’. „Zon en reizen: ik heb het mooiste werk dat er is”, vindt de presentator.  

Meer over