Opvolger?

Sander Schimmelpenninck heeft interesse in de plek van Maarten van Rossem in De Slimste Mens

26 september 2023 13:22 | sterren | Door Tessa Kok

© Tom ten Seldam/VPRO
Gisteren kondigde Maarten van Rossem aan dat hij De Slimste Mens zal verlaten in 2025, samen met presentator Philip Freriks. Hoewel van Rossem eerder vastbesloten leek om nog even te blijven, is het einde toch wel in zicht.

Opiniemaker Sander Schimmelpenninck ziet zijn kans en laat weten dat hij Maarten wel zou willen opvolgen. 

Opvolging

Via het platform X - voorheen Twitter - reageert Schimmelpenninck op een nieuwsbericht dat Maarten van Rossem gaat stoppen met De Slimste Mens. ''Ze kunnen bellen'', schrijft hij erbij. Dat bericht kan rekenen op diverse wisselende reacties van gebruikers van platform X. Waar de een het een goed idee vindt, ziet de ander het juist helemaal niet zitten.

Stoppen bij De Slimste Mens

Philip Freriks en Maarten van Rossem stoppen met De Slimste Mens na het winterseizoen 2024-2025. In februari 2025 staat de laatste aflevering met het duo gepland. Zij maken het programma al sinds 2012.

Eerder werd al duidelijk dat Herman van der Zandt de rol van presentator Philip Freriks gaat overnemen. Wie de taak van Van Rossem op zich neemt, is nog niet bekend. Een woordvoerder van KRO-NCRV liet maandag weten dat het nog niet duidelijk is wie hem gaat opvolgen als eenmansjury. De omroep kan ook nog niks vertellen over wanneer dit besluit wordt genomen.

Meer over