Sanne Kraaijkamp wil het goedmaken met Stichting Musical Awards

Sanne Kraaijkamp wil niets liever dan dat de Musical Awards weer de naam van haar vader gaan dragen. Hiertoe roept zij op in de Telegraaf.

In 2010 riep Joop van den Ende de John Kraaijkamp Musical Awards in het leven. Sanne Kraaijkamp laat weten dat haar vader erg trots was op het feit dat de prijs zijn naam droeg: "Hij heeft Joop van den Ende zelfs specifiek gevraagd of het ook zo zou blijven als hij dood zou zijn. 'Ja', zei die toen, 'tot in de eeuwigheid'"

Life 4 You

Van 2005 tot en met 2010 werden de Musical Awards uitgezonden door de AVRO. In 2011 veranderde dat toen RTL4 de awardshow weer ging uitzenden. In een speciale uitzending van Carlo & Irene: Life 4 You werden de beeldjes uitgereikt.

Hier kwam destijds veel kritiek op, onder andere omdat een aantal artiesten plompverloren op de rode loper een beeldje kregen overhandigd.

Sanne Kraaijkamp

Ook Sanne Kraaijkamp had kritiek op de show, die vlak na het overlijden van haar vader werd uitgezonden, en uitte deze in een blog. Zo was ze in eerste instantie niet uitgenodigd voor het gala en het eerbetoon aan haar vader vond ze respectloos.

Hierover zegt ze nu: 'Ik was nogal fel van toon in die blog en ik kan me voorstellen dat de Stichting Musical Awards na die tijd geen fan meer was van mij. Maar, los van het feit dat ik nog steeds achter de kern van mijn betoog sta, had ik het niet zo heftig moeten opschrijven. Ik zat ook gewoon nog midden in de emotie van het verlies van mijn vader."

Stichting Musical Awards

Dit jaar maakt de prestigieuze musicalprijs zijn comeback, maar nu draagt enkel de prijs voor beste mannelijke hoofdrol nog de naam van John Kraaijkamp."Jammer dat wij dat in de krant moesten lezen", vertelt Sanne.

Toch is ze bereid om met de directeur van Stichting Musical Awards, Patricia Kok, om de tafel te gaan zitten: "Ik hoop nu op een telefoontje van Patricia. Het moet worden uitgepraat. Johnny en ik begrijpen dat dingen veranderen. En dit zal redenen hebben. Maar het is slordig dat het niet met ons is besproken."

De Musical Awards worden op 25 november 2013 uitgereikt in het TheaterHangaar in Katwijk, waar al ruim drie jaar lang de musical Soldaat van Oranje speelt. Of de AVRO of RTL de awardshow gaat uitzenden is nog niet bekend.

Reageren