Sanne Wallis de Vries wordt quizmaster

Sanne Wallis de Vries gaat presenteren. Voor de VPRO ontpopt de comédienne zich tijdens de Boekenweek tot quizmaster in de Nationale Boekenquiz.

De VPRO bracht het nieuws vandaag naar buiten. 

"Totaal iets anders"

In een verklaring laat Sanne Wallis de Vries weten het  leuk te vinden om naast haar theaterwerk af en toe eens iets totaal anders te doen. "In het theater sta ik toch een beetje een monoloog te houden, het leuke van zo’n quiz is dat ik me ter plekke moet verhouden tot die schrijvers“. Dat ze nog geen ervaring heeft als spelleider is geen bezwaar, meent ze: "Als Philip Freriks het kan, moet ik het toch ook kunnen? Maar serieus: een quiz presenteren lijkt me vele malen spannender dan deelnemer zijn.”

Auteur versus auteur

In de Nationale Boekenquiz nemen dagelijks vier auteurs het in duo's tegen elkaar op. In drie rondes wordt bepaald welk duo het sterkst is, waarna ze in de finale juist tegen elkaar staan. Op vrijdag spelen de vier voorgaande dagfinalisten de grote finale. In de eerste aflevering strijden Peter Buwalda en Robert Vuijsje tegen Esther Gerritsen en Jamal Ouariachi.

De Nationale Boekenquiz is vanaf maandag 14 maart te zien om 19.55 uur op NPO 2.

Reageren