SBS maakt reportagereeks over Frank Masmeijer

15 juli 2016 16:15 | sterren | Door Televizier

© Screenshot SBS Showupdate

SBS 6 gaat in zee met Frank Masmeijer. De oud-showmaster staat centraal in Frank & vrij een reportageserie over zijn onstuimige leven. 

SBS maakte het nieuws online bekend via haar dagelijkse Shownieuws update bulletin. 

Drugshandel

Frank Masmeijer hangt nog altijd een fikse gevangenisstraf boven het hoofd voor drugshandel. Hij werd eind oktober 2014 opgepakt door de Belgische autoriteiten die hem er van verdenken de ringleider te zijn van een grootschalig drugsnetwerk. Masmeijer zou ruim 400 kilo cocaine via de haven van Antwerpen het land in hebben willen smokkelen. Zelf ontkent hij de aantijgingen, hij zou er zijn ingeluisd. Sinds oktober 2015 wacht Frank het vonnis af. Frank en vrij gaat dieper in op zijn leven op dit moment. Eerder zei Masmeijer, die een comeback op tv ambieert, wel een gastrol te willen spelen in misdaadreeks Penoza.

Frank en vrij

De titel van de nieuwe SBS reeks grijpt terug op een van Masmeijers' oude successen als presentator. Voor de NCRV maakte hij tussen 1986 en 1988 de vrolijke spelshow Frank en vrij waarin drie koppels streden om mooie prijzen. Tussen de spelrondes door traden grote artiesten op. Waarschijnlijk gaat er in de SBS-variant, die komend najaar van start gaat, minder gelachen worden.

Meer over