Selma van Dijk mist Hart van Nederland na toiletblunder

18 juni 2016 08:44 | sterren | Door Televizier

© SBS 6

Selma van Dijk beleefde vrijdagavond benauwde momenten toen ze vlak voor de dagelijkse live-uitzending van Hart van Nederland vast kwam te zitten op het toilet.

Selma was al in de make up geweest en startklaar voor de show toen ze het kleinste kamertje nog even snel bezocht. Dat "snel" viel tegen: na haar toiletbezoek bleek het onmogelijk de deur nog van het slot te krijgen. Gelukkig had ze haar mobieltje bij zich zodat hulp vlug arriveerde. Voor haar volgers op Instagram maakte ze ondertussen het volgende filmpje.

Gemist

Maar het bleek nog niet zo eenvoudig om de deur open te maken. Uiteindelijk kwamen er diverse werklieden met hamers, boren en beitels bij kijken. Als gevolg van die langdurige reddingsoperatie miste Selma het eerste kwartier van Hart van Nederland, waardoor co-host Mirella van Markus er alleen voor stond. 

Aanschuiven

Toen de wc-deur zich na manmoedige pogingen uiteindelijk toch gewonnen gaf, spoedde Selma zich onmiddellijk naar de studio. 599.000 kijkers zagen hoe ze de rest van de uitzending af maakte. Ze besloot geen doekjes te winden om haar afwezigheid en het maar eerlijk toe te geven: "Excuus, ik zat opgesloten op de wc." 

Vrolijke boel

Sowieso lijkt het de laatste tijd een vrolijke boel achter de schermen bij de late edities van Shownieuws en Hart van Nederland. Eerder deze week zongen de SBS-gezichten een spontane versie van de Mozart klassieker Queen of the night uit het meesterlijke Die Zauberflöte. 

Meer over