Jim Parsons

'Sheldon Cooper' is opnieuw bestbetaalde acteur op televisie

25 oktober 2018 11:00 | sterren | Door Televizier

© ANP
Jim Parsons is de bestbetaalde televisie-acteur ter wereld. Het is de vierde keer op een rij dat de acteur uit The Big Bang Theory bovenaan de jaarlijkse lijst van zakenblad Forbes staat. 

Hij mocht het afgelopen jaar 20,5 miljoen dollar (ongeveer 18 miljoen euro) op zijn rekening bijschrijven. 

The Big Bang Theory

Het is niet de enige acteur uit The Big Bang Theory die goed boert - de eerste vier plaatsen op de lijst zijn gereserveerd voor Parsons collega's. Johnny Galecki, Leonard in de show, behaalde de tweede plek met 19,3 miljoen dollar. Kunal Nayyar (Raj) en Simon Helberg (Howard) spelen gelijk met 18,2 miljoen dollar. 

Modern Family

De rest van de lijst wordt gevuld door acteurs uit de serie Modern Family. Ed O'Neil (Jay), Eric Stonestreet (Cam), Jesse Tyler Ferguson (Mitchell) en Ty Burrell (Phil) blijken ook allemaal een goedgevulde portemonnee te hebben. Toch moeten zij NCIS-ster Mark Harmon nog boven hen dulden op een vijfde plaats. 

Sofia Vergara

Hoewel Kevin Spacey vorig jaar de top tien nog haalde, is de acteur nu van zijn troon gestoten sinds zijn ontslag bij House of Cards. De top tien voor actrices is nog niet bekendgemaakt, maar vorig jaar voerde Modern Family's Sofia Vergara voor de zesde keer op een rij de lijst aan met 41,5 miljoen dollar. 

Meer over