(On)gezellig

Shownieuws-deskundigen clashen met Guido den Aantrekker om coverfoto Marco Borsato

5 april 2024 10:13 | sterren | Door Judith Regeling

© KIJK.nl
Als donderdagavond ergens de gezelligheid ver te zoeken was, was het wel bij Shownieuws. Manuel Venderbos, William Rutten en Sandra Schuurhof haalden namelijk stevig uit naar Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van Story, en zijn keuze om Marco Borsato op de cover te plaatsen.

Ze waren het duidelijk niet eens.

Marco op de cover

Sinds het uitkomen van de laatste editie van weekblad Story gaat het online nergens anders meer over dan over Marco Borsato. De zanger ziet er - na drie jaar als een ware kluizenaar te hebben geleefd - iets anders uit in vergelijking met destijds. Iedereen mag daar wat van vinden, zo vindt hoofdredacteur Guido den Aantrekker.

"Ik snap wel dat daar ophef over is, want de foto's zijn heel confronterend. Vooral als je ziet dat hij er toch iets anders uitziet dan drie jaar geleden toen de zaak aan het rollen kwam", legt hij uit in onderstaand fragment. "Hij is minimaal een kilootje of 15 aangekomen, gok ik."

'Marco geniet volop'

In principe snappen zowel Manuel Venderbos, Sandra Schuurhof en William Rutten wel dat hij die foto's heeft geplaatst. Het gaat hen vooral om de tekst die hij erbij heeft geplaatst: 'Marco geniet volop'. "We weten dat hij niet geniet. Hij heeft geen leuke tijd", aldus William. Sandra sluit zich daarbij aan. "Als je volop geniet van het leven, impliceer je dat het heel goed met iemand gaat."

Daar heeft Guido geen boodschap aan. Hij vindt dat men eerst het volledige artikel moet lezen (dat gaat over Marco's liefde voor koken) en dan pas een oordeel mag vellen. "Wij hebben geen enkel bewijs ervan, en dat laat hij zelf ook merken, dat hij zwaarmoedig is of depressief. Hij geniet volop van de situatie die er is", vervolgt Guido.

Verdere discussie

Manuel is het daar nog altijd niet mee eens. "Hoe je het ook zou kunnen zien, is dat iemand die al op zijn knieën ligt dat hij nog een extra duwtje na krijgt." Benieuwd hoe Guido hier vervolgens weer op reageert? Bekijk snel het onderstaande fragment.

Online reacties

Online mengden mensen zich ook in de discussie, waarbij velen zich leken te scharen achter Manuel, Sandra en William. Hier zijn enkele reacties:

Meer over